Pannenkoekentoernooi 2018

Zondag 1 juli had de tennisclub in Wedde een pannenkoekentoernooi georganiseerd voor de jeugd. De afgelopen drie weken hadden de schoolkinderen uit Wedde tijdens extra sportlessen van Be-fit tennisles gekregen met hun klas. De tennisclub wilde dit graag afsluiten met een toernooi.

Twintig kinderen van 6 tot 14 jaar waren op deze ochtend afgekomen. Aangemoedigd door hun ouders, die genoten van het mooie weer en de gezellige sfeer, begonnen de kinderen met een kleine warming up. Hierna speelden de oudsten een dubbel, dus twee tegen twee op een hele baan. De kleinsten speelden op een kleiner veld één tegen één. Waar bij het begin de ballen ook nog wel eens achteruit geslagen werden in plaats van naar de tegenstander, was er onder begeleiding van de vrijwilligers van TV Wedde snel progressie te zien en hadden de deelnemertjes duidelijk plezier.

Dat was ook de insteek van de ochtend, plezier beleven aan tennis. Met een ijs-pauze en pannenkoeken ter afsluiting werd er ook duidelijk aan de innerlijke mens gedacht. En terwijl de kinderen de pannenkoeken verorberden en de vrijwilligers de gastjes van eten en drinken voorzagen, namen de ouders de banen over om ook een balletje te slaan.
Op deze manier werd het een gezellige en sportieve ochtend die volgens de deelnemers en ouders zeker voor herhaling vatbaar is en volgens de clubmensen een vervolg zal krijgen.

Zondagochtend familie toss

Elke zondagochtend van 10.00 tot 12.00 is er de mogelijkheid om in familieverband of alleen voor de kinderen te tennissen onder begeleiding van vrijwilligers van de club. Het doel is om vooral de kinderen de beginselen van het tennisspel bij te brengen door het spelen met andere kinderen of in familieverband met de ouders of andere familieleden. Kom zondag langs om mee te doen of gewoon te kijken !

Tennisrackets voor groot en klein zijn aanwezig evenals de juiste ballen. Afhankelijk van de deelnemers zal er gespeeld worden tussen kinderen onderling, kinderen en ouders gemixt of ouders onderling.

Lijkt het jullie leuk, geef je dan op door een mail te sturen aan info@tvwedde.nl. Je kan je als gezin opgeven, maar ook alleen je kind(eren) zij zullen tijdens de Familie Toss dan begeleid worden door een vrijwilliger van de club.