Jeugdcompetitie Tennishal

De Tennishal Winschoten organiseert dit seizoen op 6 zondagen, een jeugdcompetitie in de kleuren rood, oranje, groen en geel.

De hele zondag is weer voor het jeugdtennis gereserveerd, waardoor we hopelijk zo veel mogelijk deelnemers kunnen verwelkomen. Dit houdt wel in, dat de indeling qua tijden pas gemaakt kan worden als de aanmeldingen binnen zijn. Dan volgt ook z.s.m. de indeling met de tijden waarop de diverse groepen/ kleuren spelen!

 

De kosten voor deelname bedragen € 10.00. Opgave graag zo spoedig mogelijk (doch uiterlijk 10 oktober) bij: richardmeulenkamp@planet.nl

Bij opgave graag vermelden: Naam, leeftijd, e-mailadres, kleur en tennisvereniging

 

De speeldata zijn:

16 oktober, 13 november, 11 december, 15 januari, 12 februari en 12 maart.

Pannenkoekentoernooi 9 juni 

Er waren 17 kinderen van 6 tot 14 jaar op deze ochtend afgekomen. Aangemoedigd door hun ouders, die genoten van het mooie weer en de gezellige sfeer, begonnen de kinderen met een kleine warming up. Hierna speelden de oudsten een dubbel, dus twee tegen twee op een hele baan. De kleinsten speelden op een kleiner veld één tegen één. Waar bij het begin de ballen ook nog wel eens achteruit geslagen werden in plaats van naar de tegenstander, was er onder begeleiding van de vrijwilligers van TV Wedde snel progressie te zien en hadden de deelnemertjes duidelijk plezier.

Dat was ook de insteek van de ochtend, plezier beleven aan tennis. Met een ijs-pauze en pannenkoeken ter afsluiting werd er ook duidelijk aan de innerlijke mens gedacht. En terwijl de kinderen de pannenkoeken verorberden en de vrijwilligers de gastjes van eten en drinken voorzagen, namen de ouders de banen over om ook een balletje te slaan.
Op deze manier werd het een gezellige en sportieve ochtend die volgens de deelnemers en ouders zeker voor herhaling vatbaar is.

Zondagochtend familie toss

Elke zondagochtend van 10.00 tot 12.00 is er de mogelijkheid om in familieverband of alleen voor de kinderen te tennissen. Het doel is om vooral de kinderen de beginselen van het tennisspel bij te brengen door het spelen met andere kinderen of in familieverband met de ouders of andere familieleden. Kom zondag langs om mee te doen of gewoon te kijken !

Lijkt het jullie leuk, maar wil je graag begeleiding van een vrijwilliger, geef je dan op door een mail te sturen aan info@tvwedde.nl. Je kan je als gezin opgeven, maar ook alleen je kind(eren) zij zullen tijdens de Familie Toss dan begeleid worden door een vrijwilliger van de club.


Jeugdtennissen in Wedde, Blijham of Bellingwolde

Om het spelen voor de jeugd zo leuk en makkelijk mogelijk te maken hebben de verenigingen uit Wedde, Blijham en Bellingwolde afgesproken dat jeugdleden ook op elkaars banen mogen spelen, als ze maar lid zijn van één van de drie verenigingen. Je kunt dus een vriendje of vriendinnetje dat lid is bij DOS in Bellingwolde of ODIVIA in Blijham ook uitnodigen om in Wedde te komen tennissen en andersom.

Jeugdcompetitie

Tennissen voor de jeugd is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

Jeugdleden kunnen zich aanmelden voor het OGTB Voorjaars Jeugd Circuit.
Het OGTB Voorjaars Jeugd Circuit wordt dit jaar in 2 periodes aangeboden:
Periode 1: zondag 12, 19 en 26 mei
Periode 2: zondag 16, 23 en 30 juni & 7 juli

Deze activiteit is bedoeld voor alle jeugdleden dus ook voor beginnende spelers en spelers met weinig ervaring. Meedoen is belangrijker dan winnen!
Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de categorieën Rood, Oranje, Groen en Geel (zie hieronder). Kosten: € 6,00 per deelnemer. Je kunt je (kind) opgeven door het versturen van het inschrijfformulier hieronder. De uiterlijke inschrijfdatum voor Periode 1 is 1 mei a.s.. Voor Periode 2 moeten spelers uiterlijk 1 juni worden aangemeld.
Voor verdere informatie of vragen kunnen jullie contact opnemen met Christian Bessembinders, tel. 06-20881007, christian@bessembinders.com.
De deelnemers krijgen van OGTB rechtstreeks bericht waar en hoe laat de deelnemers verwacht worden voor hun eerste wedstrijd.

De jeugdcategorieën

Rood

In Tenniskids Rood maken kinderen van 6 t/m 9 jaar verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar kunnen in rood of oranje spelen, de trainer adviseert of een kind qua niveau eerder of langer in een kleur speelt. Kinderen die tennissen in rood maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden in de Tenniskids competitie: de Rode competitie. Daarnaast kunnen zij meedoen aan korte toernooitjes, vaak van een dag of dagdeel. Er wordt in rood gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). Het racket is tussen de 43 en 58 cm.

Oranje

In de volgende fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar oud) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer en in deze fase kunnen kinderen deelnemen aan de Tenniskids competitie Oranje competitie. Ook kunnen kinderen in oranje meedoen aan toernooitjes, dit zijn meestal eendaagse toernooitjes. 

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10 t/m 12 jaar oud. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Er wordt dan ook op een 'hele baan' getennist. Bij de dubbels wordt er gespeeld in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. De Tenniskids competitie die bij deze fase hoort is de Groene competitie. De groene toernooitjes die worden georganiseerd zijn vaak over meerdere dagen verspreid zijn. Tevens zijn groene toernooitjes soms gekoppeld aan een open jeugdtoernooi. Er wordt in groen gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 66 cm lang is.

Geel

Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen. De kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen dan ook mee gaan doen aan de KNLTB jeugdcompetitie in het voor- en najaar. 


Opgaveformulier jeugdcompetitie